Trotsproblematik kan vara tufft för alla inblandade - men det går att göra något åt det!

Oj, vad hände?!!

Om trotsproblematik och strategier

Längd: 70 min (inkl paus 5 min). Du kan se den i en månad.

Förhandsvisning/trailer


495 kr (visningsrätt organisation, inkl intern gruppvisning). Kan även faktureras (bokning@ericdonell.se).

(Visningsrätt för privatperson finns här.)


Safari (Mac) fungerar ej, använd t ex Chrome istället.

Presented by
Eric Donell

Innehåll

Vad är trots egentligen?

Det låter kanske som en medveten handling, men beteendet har vanligen en framför allt genetisk bakgrund som handlar om en nedsatt förmåga till självreglering.

Vad kan man göra åt det?

Mycket! Studier visar att i 80% av fallen går det att bli av med svårigheterna till största delen, oavsett vilken etablerad metod man väljer (beroende på vad som passar barnet och familjen bäst). I hälften av fallen redan efter fyra veckor, enligt klassisk trotshantering.

Klassisk metod

Ligger till grund för nästan alla trotshanteringsprogram, vi går igenom ett av dessa, som föräldrar kan göra på egen hand, steg för steg.

Alternativ metod

På senare år har alltmer ett annat tänk vunnit mark, inte minst för något äldre barn. Den är lika effektiv enligt studier, är betydligt mindre uppstyrd och därför svårare, men kanske med fler vinster på sikt. Även denna metod bekantar vi oss med.

about

Om Eric Donell

Eric Donell är föreläsare och utbildare specialiserad på barn och ungdomar i behov av extra stöd. Typiska ämnen: NPF, trotsproblematik, ofrivillig skolfrånvaro, bemötande-, motivation- och andra strategier, samt presentationsteknik. Han började som föreläsare vid nio års ålder men har också hunnit med ett stort antal arbeten: skådespelare (Utanför din dörr, Den Utvalde, Vänner och Fiender), sångare, vaktmästare, fotograf, filmare, fastighetsmäklare med nydanande byrå m m, och har examen inom såväl ekonomi som vårdvetenskap.


Eric Donell har de senaste 20 åren föreläst för tiotusentals anställda inom skola, vård, omsorg, försäkringskassa, arbetsförmedling m fl myndigheter.


Eric är även sjuksköterska på BUP och vice förbundsordförande för Riksförbundet Attention.